En singeltants memoarer

Varmt välkommen till en självbiografisk sång- och berättarföreställning, gestaltad i ord och toner av och med Gitte Pålsson. 

Gitte kommer cyklande på en av Malmös gator när några ungdomar plötsligt ropar ”Se upp för PRO”. Det ögonblick Gitte inser att det är henne syftar på är då det verkligen sjunker in att hon börjat närma sig målsnöret – att framtiden nu är kortare än livet hon lagt bakom sig. Och så börjar En Singeltants Memoarer…

Den femåriga Gitte står i hamnen i Ystad tillsammans med mormor som berättar att världen är alltför stor och hon ska akta sig för den. Och att flickor helst ska vara osynliga och framför allt ”hålla sig borta från pågar”.

Skolan blev en katastrof för Gitte och Gitte blev en katastrof för skolan. Men lusten att sjunga och spela fick henne att kämpa sig in på Musikhögskolan i Stockholm där hon antogs 1978. För att fira detta tågluffar hon. Resan leder henne till Marocko och ett äventyr hon inte ens i sin vildaste fantasi kunnat föreställa sig. Och det blir hennes ”livs resa” men inte alls på det sätt som hon tänkt sig

Gittes sång- och berättarglädje färgar denna musikaliska monolog i två akter, där humor och allvar varvas i berättelserna och sångerna. En Singeltants memoarer hade premiär på Victoriateatern i Malmö den 12 nov 2020 och med denna föreställning vill Gitte väcka glädje och skratt – men också eftertanke.

 

Sommarpaviljongen torsdag 11 augusti, start kl 18.00. Speltid: ca 1,5 h inklusive paus. Tänk på att det inte finns stolar eller bänkar i Musikparken, så ta med vad du själv önskar sitta på. För alla och fri entré, som alltid. 

Regi: Sven Kristersson

Assistent och kläder: Ann-Krestin Vernersson

Foto: Annie Anderberg

NÄR, VAR & HUR?

Varje torsdag från 2 juni till 18 augusti 2022. Kvällens program börjar kl 18.00. Alltid fri entré och öppet för alla!

Vid utomhusscenen Birger Sjöbergs Musikpaviljong i Musikparken (i krysset mellan Konsul Perssons Villa, Södergatan och Gamla Kyrkogården), ca 600 m från Helsingborg C. Adress: Birger Sjöbergs Plats. Det finns filtar att låna på plats, men tänk på att det inte finns stolar eller bänkar i Musikparken. Ta gärna med vad du själv önskar sitta på.

Gällande tillgänglighet: Rekommenderad adress för färdtjänst är Södergatan 1 (fram till Konsul Perssons Villa)

Den fysiska framkomligheten i Musikparken kan vara begränsad, beroende på funktionsförmåga. Det finns tillgängliga gångvägar (av hårt packat grus) från intilliggande Södergatan och inne i Musikparken (samt fram till scenområdet). Dessa skapar naturliga ledstråk och en tydlig orientering i parken. Det finns dock en viss lutning på vissa sträckor. Övrig yta i parken är gräsmatta.

Som besökare kan man välja att sitta på gräsytorna framför scenen alternativt på gångvägen som sträcker sig precis framför scenen och en bit ifrån, snett framför. Det finns inga bänkar eller stolar i Musikparken, så var och en får själv ta med vad man önskar sitta på. Scenen är visuellt tydlig i hela parken. För översiktskarta, bilder m.m, se Helsingborg Stads officiella info för Musikparken.

Gå gärna, eller ta cykeln/bussen hit! Musikparken ligger ett par minuters promenad från Helsingborg C, där både tåg och många fjärrbussar stannar. Närmaste busshållplats vid Musikparken är “Helsingborg Biblioteket”. Parkeringsplatser finns bl a runt Stadsbiblioteket, vid Kvarteret Bastationen eller längs Bergaliden.

OM SOMMARPAVILJONGEN

Syftet med Sommarpaviljongen är att göra kulturen lättillgänglig för invånare och besökare i Helsingborg, att skapa möten och att etablera en självklar sommarscen i staden, för såväl lokala som tillresta kulturutövare. Målsättningen är att erbjuda ett brett program av scenkonst med fokus på musik. Något för olika åldrar och smaker.

Initiativtagare och arrangör av Sommarpaviljongen är Studiefrämjandet Skåne-Blekinge, och genomförs med stöd av kulturnämnden i Helsingborgs Stad.

Scroll to Top