Lady Sybil

Indie-folk-duon Lady Sybil grundades i Helsingborg 2012. Numera är de baserade i London, men gör en spelning för Sommarpaviljongen i juli. Duons signum är deras dynamiska delade ledsång, där de ofta berör punkter om det mörka och ljusa i det mänskliga. Med influenser så som folkhjältarna Nick Drake, Joni Mitchell och Simon & Garfunkel såväl som aktuella Laura Marling, Ben Howard och Bon Iver utforskar duon teman såsom dödlighet, relationer och det mänskliga bandet till naturen.

Lady Sybil släppte sin första EP ’Tournesol’ 2017 och den 3 Juni 2022 släpps deras live-EP ’Luma’, som är en del av en längre katalog som de har arbetat med under de senaste åren. Den berör ämnen som mental ohälsa, destruktiva relationer och att finna lugnet efter stormen.

Läs mer om Lady Sybil på deras hemsida

Effy Simon

Låtskrivaren Effy Simon fann kärleken till de varma akustiska tonerna vid 10 års ålder, då hon fick sin första ukulele av sin farmor. Idag lever de själfulla klangerna vidare i hennes melodiska vispop, som bjuder på lättsamma och ofiltrerade texter med glimten i ögat. Effy kommer till Sommarpaviljongen som trio.

Du kan lyssna på Effy på Spotify

Astrid&Jacob

Astrid&Jacob är ett band som skriver och spelar egenskriven musik i folk- och americanastil. Bandet består av Astrid Nordström Lammers på sång, fiol, och gitarr och Jacob Alsed på sång och gitarr.  Vi rekommenderar varmt dig att lyssna på dem på Spotify.

NÄR, VAR & HUR?

Varje torsdag från 2 juni till 18 augusti 2022. Kvällens program börjar kl 18.00. Alltid fri entré och öppet för alla!

Vid utomhusscenen Birger Sjöbergs Musikpaviljong i Musikparken (i krysset mellan Konsul Perssons Villa, Södergatan och Gamla Kyrkogården), ca 600 m från Helsingborg C. Adress: Birger Sjöbergs Plats. Det finns filtar att låna på plats, men tänk på att det inte finns stolar eller bänkar i Musikparken. Ta gärna med vad du själv önskar sitta på.

Gällande tillgänglighet: Rekommenderad adress för färdtjänst är Södergatan 1 (fram till Konsul Perssons Villa)

Den fysiska framkomligheten i Musikparken kan vara begränsad, beroende på funktionsförmåga. Det finns tillgängliga gångvägar (av hårt packat grus) från intilliggande Södergatan och inne i Musikparken (samt fram till scenområdet). Dessa skapar naturliga ledstråk och en tydlig orientering i parken. Det finns dock en viss lutning på vissa sträckor. Övrig yta i parken är gräsmatta.

Som besökare kan man välja att sitta på gräsytorna framför scenen alternativt på gångvägen som sträcker sig precis framför scenen och en bit ifrån, snett framför. Det finns inga bänkar eller stolar i Musikparken, så var och en får själv ta med vad man önskar sitta på. Scenen är visuellt tydlig i hela parken. För översiktskarta, bilder m.m, se Helsingborg Stads officiella info för Musikparken.

Gå gärna, eller ta cykeln/bussen hit! Musikparken ligger ett par minuters promenad från Helsingborg C, där både tåg och många fjärrbussar stannar. Närmaste busshållplats vid Musikparken är “Helsingborg Biblioteket”. Parkeringsplatser finns bl a runt Stadsbiblioteket, vid Kvarteret Bastationen eller längs Bergaliden.

OM SOMMARPAVILJONGEN

Syftet med Sommarpaviljongen är att göra kulturen lättillgänglig för invånare och besökare i Helsingborg, att skapa möten och att etablera en självklar sommarscen i staden, för såväl lokala som tillresta kulturutövare. Målsättningen är att erbjuda ett brett program av scenkonst med fokus på musik. Något för olika åldrar och smaker.

Initiativtagare och arrangör av Sommarpaviljongen är Studiefrämjandet Skåne-Blekinge, och genomförs med stöd av kulturnämnden i Helsingborgs Stad.

Scroll to Top