Den Fula Allsången (med Brita Björs, folkmusikens Queen B)

Att sjunga är roligt, att sjunga tillsammans är ännu roligare, att sjunga fula visor tillsammans är roligast! Vill du också lyssna, rodna, skratta och själv vara med och sjunga när Brita bjuder på både välkända och okända stycken ur den erotiska visskatten? Som en upptakt till Helsingborg Pride (som äger rum 17-18 juni) bjuder Sommarpaviljongen in till allsång: Torsdag 16 juni, start kl 18.00. Ta med en filt, lite go picknick och ett gäng personer du tycker om. Allsångshäften kommer finnas på plats. Alla som gillar att sjunga (eller lyssna på andra som gillar att sjunga) är välkomna!

Brita Björs projekt Den Fula Allsången hade premiär på förnämliga Svenska Teatern i Helsingfors i november 2015. Det blev omedelbar succé, slutsålt, ovanligt höga betyg från publik och hela salongen klämde i för full hals i allt från finkänsliga till grova fulvisor. ”Man känner sig ung på nytt” som en dam i de övre 80 åren konstaterade. Ett litet ljudsmakprov från Den Fula Allsången

Brita Björs – “Folkmusikens Queen B”

Brita Björs är en kritikerrosad sångare, musiker, artist, kompositör, scenkonstnär och mycket mer. Ständigt med många kreativa järn i elden. 2020 utsågs hon till Årets Artist på Folk- & Världsmusikgalan. Brita är född och uppvuxen på bondgård i Järvsö, Hälsingland, men lever numer lägenhetsliv i Malmö.

Foto: Max Tellving, kollage: Brita Björs

NÄR, VAR & HUR?

Varje torsdag från 2 juni till 18 augusti 2022. Kvällens program börjar kl 18.00. Alltid fri entré och öppet för alla!

Vid utomhusscenen Birger Sjöbergs Musikpaviljong i Musikparken (i krysset mellan Konsul Perssons Villa, Södergatan och Gamla Kyrkogården), ca 600 m från Helsingborg C. Adress: Birger Sjöbergs Plats. Det finns filtar att låna på plats, men tänk på att det inte finns stolar eller bänkar i Musikparken. Ta gärna med vad du själv önskar sitta på.

Gällande tillgänglighet: Rekommenderad adress för färdtjänst är Södergatan 1 (fram till Konsul Perssons Villa)

Den fysiska framkomligheten i Musikparken kan vara begränsad, beroende på funktionsförmåga. Det finns tillgängliga gångvägar (av hårt packat grus) från intilliggande Södergatan och inne i Musikparken (samt fram till scenområdet). Dessa skapar naturliga ledstråk och en tydlig orientering i parken. Det finns dock en viss lutning på vissa sträckor. Övrig yta i parken är gräsmatta.

Som besökare kan man välja att sitta på gräsytorna framför scenen alternativt på gångvägen som sträcker sig precis framför scenen och en bit ifrån, snett framför. Det finns inga bänkar eller stolar i Musikparken, så var och en får själv ta med vad man önskar sitta på. Scenen är visuellt tydlig i hela parken. För översiktskarta, bilder m.m, se Helsingborg Stads officiella info för Musikparken.

Gå gärna, eller ta cykeln/bussen hit! Musikparken ligger ett par minuters promenad från Helsingborg C, där både tåg och många fjärrbussar stannar. Närmaste busshållplats vid Musikparken är “Helsingborg Biblioteket”. Parkeringsplatser finns bl a runt Stadsbiblioteket, vid Kvarteret Bastationen eller längs Bergaliden.

OM SOMMARPAVILJONGEN

Syftet med Sommarpaviljongen är att göra kulturen lättillgänglig för invånare och besökare i Helsingborg, att skapa möten och att etablera en självklar sommarscen i staden, för såväl lokala som tillresta kulturutövare. Målsättningen är att erbjuda ett brett program av scenkonst med fokus på musik. Något för olika åldrar och smaker.

Initiativtagare och arrangör av Sommarpaviljongen är Studiefrämjandet Skåne-Blekinge, och genomförs med stöd av kulturnämnden i Helsingborgs Stad.

Scroll to Top