The Bandettes

Stämsångsdriven americana/country med ett skandinaviskt skimmer, kryddat med några stänk pop och en nypa jazz. Lägg där till texter som handlar om tåg, skägg, brustna hjärtan, hyllandet av att inte vara högpresterande och kraften i en långvarig vänskap som blommar ut till en familj. Lika delar allvar som glimten i ögat har blivit något av The Bandettes ess i rockärmen under deras tio år tillsammans.

“Jag gillade deras country- och folkfärgade debutalbum, men live växer de ut till något mycket mer. De har ett bra driv och fint samspel sinsemellan, både musikaliskt och scenmässigt. … I kombination med bandets uppenbara spelglädje räcker det för att golva mig.” (Ralph Bretzer, Skånskan)

Live ger The Bandettes ett såväl sprudlande som stämningsfullt framträdande, rullande rytmer och svängiga låtar med fyndiga texter kombinerat med känslosamma ballader. Självklart iförda matchande outfits. Hösten 2022 släpper The Bandettes nytt album. Kom till Sommarpaviljongens säsongsavslutning för att uppleva detta magiska band live!

The Bandettes är:
Anna Edström Rudolf – gitarrer, mandolin, sång
Hannah Billing – elbas, sång
Kajsa Morueta Orreteg – piano, sång
Emeli Ek – trumset, sång

 

The Beard Song (länk till Youtube)

The Bandettes på Spotify

Matti Johansson

Gitarr, röst och fotstamp. Matti Johansson har sedan åttiotalet, oj vad det låter länge, spelat i många lokala band. Det har varit rock, blues och reggae på skånska men sedan några år skrivs det på engelska.

På sommarens sista Sommarpaviljongen bjuder Matti på sin egen Americana med texterna i centrum.

Matti & Karavan – Odd Bird (live at Ladahland) (länk till Youtube)

NÄR, VAR & HUR?

Varje torsdag från 2 juni till 18 augusti 2022. Kvällens program börjar kl 18.00. Alltid fri entré och öppet för alla!

Vid utomhusscenen Birger Sjöbergs Musikpaviljong i Musikparken (i krysset mellan Konsul Perssons Villa, Södergatan och Gamla Kyrkogården), ca 600 m från Helsingborg C. Adress: Birger Sjöbergs Plats. Det finns filtar att låna på plats, men tänk på att det inte finns stolar eller bänkar i Musikparken. Ta gärna med vad du själv önskar sitta på.

Gällande tillgänglighet: Rekommenderad adress för färdtjänst är Södergatan 1 (fram till Konsul Perssons Villa)

Den fysiska framkomligheten i Musikparken kan vara begränsad, beroende på funktionsförmåga. Det finns tillgängliga gångvägar (av hårt packat grus) från intilliggande Södergatan och inne i Musikparken (samt fram till scenområdet). Dessa skapar naturliga ledstråk och en tydlig orientering i parken. Det finns dock en viss lutning på vissa sträckor. Övrig yta i parken är gräsmatta.

Som besökare kan man välja att sitta på gräsytorna framför scenen alternativt på gångvägen som sträcker sig precis framför scenen och en bit ifrån, snett framför. Det finns inga bänkar eller stolar i Musikparken, så var och en får själv ta med vad man önskar sitta på. Scenen är visuellt tydlig i hela parken. För översiktskarta, bilder m.m, se Helsingborg Stads officiella info för Musikparken.

Gå gärna, eller ta cykeln/bussen hit! Musikparken ligger ett par minuters promenad från Helsingborg C, där både tåg och många fjärrbussar stannar. Närmaste busshållplats vid Musikparken är “Helsingborg Biblioteket”. Parkeringsplatser finns bl a runt Stadsbiblioteket, vid Kvarteret Bastationen eller längs Bergaliden.

OM SOMMARPAVILJONGEN

Syftet med Sommarpaviljongen är att göra kulturen lättillgänglig för invånare och besökare i Helsingborg, att skapa möten och att etablera en självklar sommarscen i staden, för såväl lokala som tillresta kulturutövare. Målsättningen är att erbjuda ett brett program av scenkonst med fokus på musik. Något för olika åldrar och smaker.

Initiativtagare och arrangör av Sommarpaviljongen är Studiefrämjandet Skåne-Blekinge, och genomförs med stöd av kulturnämnden i Helsingborgs Stad.

Scroll to Top