BAM - Batería Malmö

Självklart ska allra första upplagan av Sommarpaviljongen ska invigas med buller och bång. Ingen kan göra det bättre än BAM. Klockan 18.00 den 2 juni smäller det! Berätta gärna för andra att du tänker komma genom att klicka “kommer” i Facebookeventet.

Rytmiska basgångar vibrerar genom golv, genom kroppar, genom hjärtan. Vi vet att det är så. Vi har vetat att det är så i tusentals år.

Vi är Batería Malmö. Vi kallar oss BAM. En slagverksgrupp som förstått det här med trummans kraft.

Vi spelar främst rytmer med roten ur sydamerikanska kulturer; tänk samba, tänk fjädrar, tänk svett och tänk euforisk energi. Men eftersom vi älskar det här med att vara en gigantisk trummaskin och därför också spelar tillsammans flera timmar i veckan, så spelar vi även en massa andra rytmer. Vissa traditionella. Andra innovativa.

Vi arbetar hårt för att leva upp till vad vi själva tror på, och någonstans älskar vi det här med att vara en del av förändringen, en del av euforin. Någonstans älskar vi också det här med blodblåsor på våra fingrar, svett och ömma fötter. Vi älskar det här med att både känna och sprida helt enormt mycket lycka. Och dans. Vi älskar när trumslag känns.

Vi är BAM fucking BÄM!“

Björn Helgesson (från björns band)

Björn Helgesson är Helsingborgssonen som ägnat större delen av sitt vuxna liv åt att skriva låtar om staden, livet och universum. Mest känd av dessa låtar får nog HIF:s inmarschlåt På gator röda och blå anses vara.

Till vardags omger han sig musikaliskt av de andra medlemmarna i björns band, men denna Sommarpaviljongen-afton kommer han ensam med sin gitarr och sin keps – och lovar att göra allt han kan för att underhålla er i publiken på Sommarpaviljongen den 2 juni.

På Gator Röda och Blå – björns band live från Plantan (länk till Youtube)

MIRIAM

Den skurupsbaserade låtskrivaren, producenten, sångerskan, artisten och musikern MIRIAM började släppa “överraskande pop på svenska” under eget namn 2020. Sedan dess har hon bland annat släppt sin debut-EP “Det här är”, varit förband för Jenny Wilson och tilldelats Skurups Kommuns Kulturstipendium 2021. I Tinsel Music Magazines recension av EP:n beskrevs MIRIAM som en artist som “verkligen har sin styrka i att skriva popmelodier, dynamiska låtar och gör popmusiken snäppet mer intressant och utstickande”. Med sitt artisteri vill hon dela med sig av sin mångsidiga musikalitet, genuina driv i sitt skapande och starka lust att beröra och påverka människor.

Foto: Nils Sjöholm

Livesession “Saker som jag sagt förut” (länk till Youtube)

MIRIAM på Spotify

NÄR, VAR & HUR?

Varje torsdag från 2 juni till 18 augusti 2022. Kvällens program börjar kl 18.00. Alltid fri entré och öppet för alla!

Vid utomhusscenen Birger Sjöbergs Musikpaviljong i Musikparken (i krysset mellan Konsul Perssons Villa, Södergatan och Gamla Kyrkogården), ca 600 m från Helsingborg C. Adress: Birger Sjöbergs Plats. Det finns filtar att låna på plats, men tänk på att det inte finns stolar eller bänkar i Musikparken. Ta gärna med vad du själv önskar sitta på.

Gällande tillgänglighet: Rekommenderad adress för färdtjänst är Södergatan 1 (fram till Konsul Perssons Villa)

Den fysiska framkomligheten i Musikparken kan vara begränsad, beroende på funktionsförmåga. Det finns tillgängliga gångvägar (av hårt packat grus) från intilliggande Södergatan och inne i Musikparken (samt fram till scenområdet). Dessa skapar naturliga ledstråk och en tydlig orientering i parken. Det finns dock en viss lutning på vissa sträckor. Övrig yta i parken är gräsmatta.

Som besökare kan man välja att sitta på gräsytorna framför scenen alternativt på gångvägen som sträcker sig precis framför scenen och en bit ifrån, snett framför. Det finns inga bänkar eller stolar i Musikparken, så var och en får själv ta med vad man önskar sitta på. Scenen är visuellt tydlig i hela parken. För översiktskarta, bilder m.m, se Helsingborg Stads officiella info för Musikparken.

Gå gärna, eller ta cykeln/bussen hit! Musikparken ligger ett par minuters promenad från Helsingborg C, där både tåg och många fjärrbussar stannar. Närmaste busshållplats vid Musikparken är “Helsingborg Biblioteket”. Parkeringsplatser finns bl a runt Stadsbiblioteket, vid Kvarteret Bastationen eller längs Bergaliden.

OM SOMMARPAVILJONGEN

Syftet med Sommarpaviljongen är att göra kulturen lättillgänglig för invånare och besökare i Helsingborg, att skapa möten och att etablera en självklar sommarscen i staden, för såväl lokala som tillresta kulturutövare. Målsättningen är att erbjuda ett brett program av scenkonst med fokus på musik. Något för olika åldrar och smaker.

Initiativtagare och arrangör av Sommarpaviljongen är Studiefrämjandet Skåne-Blekinge, och genomförs med stöd av kulturnämnden i Helsingborgs Stad.

Scroll to Top