Children of the Sün

Sommarpaviljongen är nästan alltid soft på olika sätt… men denna kväll är avsatt för något hårdare tongångar. Hela vägen från Värmland kommer sjuttiontalsdoftande Children of the Sün som precis släppt det kritikerrosade albumet Roots. Värmer upp gör två lokala band: Viceroy och HERA. Vilken go kväll det kommer bli!

Torsdag 23 juni, start kl 18.00. För alla och fri entré, som alltid. Tänk på att det inte finns stolar eller bänkar i Musikparken, så ta med vad du själv önskar sitta på.

 

Children of the Sün

Med en blandning av rock, blues och folkmusik får Children of the Sün’s musik ett sound som är retro, men samtidigt rätt i tiden; Klassisk stämsång och nostalgiska riff som på ett psykedeliskt och själfullt sätt framkallar känslor av frihet, kärlek och en stark koppling till naturen. Inspirerade av Rival Sons och Greta Van Fleet likväl som Hozier personifierar Children of the Sün både den bekymmerslösa, så väl som den reflekterande sidan av klassisk rockmusik. 

“If I had to describe Children of the Sun in a nutshell, they look like a cult, they sound like a mix of all the awesomeness of the Hair and Jesus Christ Superstar soundtracks creating a goulash of all things that make Swedish psych rock remarkable” – The Southern Brainfart

Lyssna på Children of the Sün här

HERA

Hera är ett Fuzz-/Stoner rockband från Helsingborg. Bandet såg ljuset sommaren 2019 och har sedan dess skrivit en stark och vass setlist, inspirerat av band som Dorothy, Rosalie Cunningham och 70talets stora ikoner. I sommar har HERA flera spelningar och spelar in nytt material som ska släppas senare i år.

Musikvideo HERA – Until Sunrise

Viceroy

Helsingborgsbaserade Viceroy har funnits i tre år och består av Kitty, Sach, Fabian, Mathilda och Ella. Under tiden har Viceroy utvecklat ett hårt och svängigt altrock-sound med snabba fills och feta riffs. Bandet släppte sin första EP i höstas och har stora planer för framtiden.

NÄR, VAR & HUR?

Varje torsdag från 2 juni till 18 augusti 2022. Kvällens program börjar kl 18.00. Alltid fri entré och öppet för alla!

Vid utomhusscenen Birger Sjöbergs Musikpaviljong i Musikparken (i krysset mellan Konsul Perssons Villa, Södergatan och Gamla Kyrkogården), ca 600 m från Helsingborg C. Adress: Birger Sjöbergs Plats. Det finns filtar att låna på plats, men tänk på att det inte finns stolar eller bänkar i Musikparken. Ta gärna med vad du själv önskar sitta på.

Gällande tillgänglighet: Rekommenderad adress för färdtjänst är Södergatan 1 (fram till Konsul Perssons Villa)

Den fysiska framkomligheten i Musikparken kan vara begränsad, beroende på funktionsförmåga. Det finns tillgängliga gångvägar (av hårt packat grus) från intilliggande Södergatan och inne i Musikparken (samt fram till scenområdet). Dessa skapar naturliga ledstråk och en tydlig orientering i parken. Det finns dock en viss lutning på vissa sträckor. Övrig yta i parken är gräsmatta.

Som besökare kan man välja att sitta på gräsytorna framför scenen alternativt på gångvägen som sträcker sig precis framför scenen och en bit ifrån, snett framför. Det finns inga bänkar eller stolar i Musikparken, så var och en får själv ta med vad man önskar sitta på. Scenen är visuellt tydlig i hela parken. För översiktskarta, bilder m.m, se Helsingborg Stads officiella info för Musikparken.

Gå gärna, eller ta cykeln/bussen hit! Musikparken ligger ett par minuters promenad från Helsingborg C, där både tåg och många fjärrbussar stannar. Närmaste busshållplats vid Musikparken är “Helsingborg Biblioteket”. Parkeringsplatser finns bl a runt Stadsbiblioteket, vid Kvarteret Bastationen eller längs Bergaliden.

OM SOMMARPAVILJONGEN

Syftet med Sommarpaviljongen är att göra kulturen lättillgänglig för invånare och besökare i Helsingborg, att skapa möten och att etablera en självklar sommarscen i staden, för såväl lokala som tillresta kulturutövare. Målsättningen är att erbjuda ett brett program av scenkonst med fokus på musik. Något för olika åldrar och smaker.

Initiativtagare och arrangör av Sommarpaviljongen är Studiefrämjandet Skåne-Blekinge, och genomförs med stöd av kulturnämnden i Helsingborgs Stad.

Scroll to Top