BASKERY

Förvänta dig “banjopunk”, “newfolk”, “nordicana” – en energisk live show och hårresande vassa syskonstämmor!

Baskery är Greta, Stella och Sunniva Bondesson. Sedan starten 2008 har de släppt fyra fullängdsalbum och framgångsrikt turnerat världen över. Oavsett var de svenska systrarna befinner sig utbrister publiken att de varken sett eller hört något liknande – att Baskery har en helt unik uppsättning och uppträder med vad som verkar vara en outtömlig energi.

Baskery handlar om att ställa musiken på huvudet, att blanda punkens rättframhet och orädsla med det subtila och finstämda i singer/songwritingtraditionen. De har blivit handplockade som förband till Gary Clark Jr, Robbie Williams, Seth Lakeman, Lukas Nelson och Brandi Carlile och har uppträtt på festivaler runtom i världen.

2023 är ett hektiskt år för Baskery med albumsläpp, en festivalspäckad sommar och en omfattande Storbritannien-turné under hösten.

Baskery är:
GRETA BONDESSON – banjitar, gitarrer, trummor och sång
STELLA BONDESSON – kontrabas & sång
SUNNIVA BONDESSON – elgitarr, akustisk gitarr & sång

Baskery Hemsida

Baskery på Spotify

Baskery på Youtube

Baskery på Instagram

Baskery på Facebook

 

Sommarpaviljongen torsdag 27 juli, kl 18.00. Fri entré!

Ella Sandberg

Ella Sandberg en stigande stjärna inom pop/americana!

Ella Sandberg debuterade 2022 med EP:n “wonder who you love”. Från de första singlarna var hon given en plats bland årets mest intressanta debutanter. 

Ellas musik är fästande refrängstark pop som tar dig tillbaka till stora radiolåtar från 90-talet till avskalade jordnära ballader. Produktionen håller ihop helheten, den låter här och nu och ständigt med Sandbergs stora och innerliga röst i fokus. Till Sommarpaviljongen kommer Ella i duosättning: med sång, piano och akustisk gitarr.

Old bad habit (live) med Ella Sandberg

Ella Sandberg på Spotify

Ella Sandberg livesessions

Ella Sandberg på Instagram

 

Sommarpaviljongen torsdag 27 juli, kl 18.00. Fri entré!

NÄR, VAR & HUR?

Kom till Sommarpaviljongen för en mysig stund med familjen, umgänge med goda gamla vänner, AW-picknick med kollegorna eller i ditt eget eminenta sällskap.

Åtta torsdagar i rad, från 27 juni till 15 augusti 2024. Kvällens program börjar kl 18.00. Alltid fri entré!

Vid utomhusscenen Birger Sjöbergs Musikpaviljong i Musikparken (i krysset mellan Konsul Perssons Villa, Södergatan och Gamla Kyrkogården), ca 600 m från Helsingborg C. Adress: Birger Sjöbergs Plats. På plats finns ett begränsat antal filtar och klappstolar att låna. I övrigt finns det inga stolar eller bänkar i Musikparken. Så du som har möjlighet: Ta hjärtans gärna med dig ett eget sittdon. Det finns en utomhustoalett på plats.

Gå gärna, eller ta cykeln/bussen hit! Musikparken ligger ett par minuters promenad från Helsingborg C, där både tåg och många fjärrbussar stannar. Närmaste busshållplats vid Musikparken är “Helsingborg Biblioteket”. Parkeringsplatser finns bl a runt Stadsbiblioteket, vid Kvarteret Bastationen eller längs Bergaliden.

Information om tillgänglighet: Rekommenderad adress för färdtjänst är Södergatan 1 (fram till Konsul Perssons Villa)

Den fysiska framkomligheten i Musikparken kan vara begränsad, beroende på funktionsförmåga. Det finns tillgängliga gångvägar (av hårt packat grus) från intilliggande Södergatan och inne i Musikparken (samt fram till scenområdet). Dessa skapar naturliga ledstråk och en tydlig orientering i parken. Det finns dock en viss lutning på vissa sträckor. Övrig yta i parken är gräsmatta.

Som besökare kan man välja att sitta på gräsytorna framför scenen alternativt på gångvägen som sträcker sig precis framför scenen och en bit ifrån, snett framför. Det finns inga bänkar eller stolar i Musikparken, så var och en får själv ta med vad man önskar sitta på. Scenen är visuellt tydlig i hela parken. För översiktskarta, bilder m.m, se Helsingborg Stads officiella info för Musikparken.

OM SOMMARPAVILJONGEN

Syftet med Sommarpaviljongen är att göra kulturen lättillgänglig för såväl invånare som besökare i Helsingborg samt att vara en självklar mötesplats och sommarscen i staden. Målsättningen är att erbjuda ett brett program av scenkonst med fokus på musik. Något för olika åldrar och smaker.

Initiativtagare och arrangör av Sommarpaviljongen är Studiefrämjandet Skåne-Blekinge, och genomförs med stöd av kulturnämnden i Helsingborgs Stad. Officiell partner är Hotell Stadsparken.

Följ oss gärna på instagram: @sommarpaviljongen.hbg.

Rulla till toppen