Py Bäckman & Janne Bark

Py Bäckman & Janne Bark: Grym och fantastiskt tight duo som väcker uppseende när de spelar runt om i landet. Och de kommer till Sommarpaviljongen! Torsdag 7 juli, kvällen startar kl 18.00. Slå dig ner i gräset för en härlig stund med familjen, AW-picknick med kollegorna, gott häng med vännerna, mys med partnern eller i ditt eget eminenta sällskap. Tänk på att det inte finns stolar eller bänkar i Musikparken, så ta med vad du själv önskar sitta på. För alla och fri entré, som alltid. Missa inte dessa legendarer!

Py Bäckman blev förra året invald  i ” Swedish Music Hall of Fame” för sina texter och sin musik som slagit igenom stort, inte bara i Sverige. Stad i ljus, Gabriellas sång, Koppången och Nordmans alla hits är några av sångerna som blivit stora framgångar. Hon är nu aktuell med sitt nya album Hemväg som producerats av Mats Nilsson.

Janne Bark är Ulf Lundells sidekick sedan många år tillbaka. Bidrar starkt till låtarnas känsla och det stora soundet i bandet. Vidare var han också med i Bandet ”Triad ”som hade mega-hiten ”Tänd ett ljus ”, den mest spelade jullåten i Sveriges historia. Janne är en av våra bästa rockgitarrister.

Johnny, Johnny

Johnny, Johnny är ett alter ego och ett gränsland — där barndomens fantasier möter förhoppningar och besvikelser. En väldokumenterad längtan om storslagna drömmar i sentimentala musiklandskap.

Johnny, Johnny är ett ganska så nyfött popbarn där de svenska texterna får stå i centrum och de åttiotalsdoftande förtecknen runtomkring. Inspirationen kommer bland annat från tidiga Marie Fredriksson, såväl som Ted Gärdestad, Markus Krunegård och Bruce Springsteen.

Våren 2022 släpper Johnny, Johnny sin första debutsingel följt av ett helt album — inspelat på anrika Nacksving studios i Göteborg!

Ta chansen att upptäcka Johnny, Johnny på Sommarpaviljongen den 7 juli! I väntan på Johnny, Johnnys hett efterlängtade debutalbum kan du njuta av liveklipp här.

NÄR, VAR & HUR?

Varje torsdag från 2 juni till 18 augusti 2022. Kvällens program börjar kl 18.00. Alltid fri entré och öppet för alla!

Vid utomhusscenen Birger Sjöbergs Musikpaviljong i Musikparken (i krysset mellan Konsul Perssons Villa, Södergatan och Gamla Kyrkogården), ca 600 m från Helsingborg C. Adress: Birger Sjöbergs Plats. Det finns filtar att låna på plats, men tänk på att det inte finns stolar eller bänkar i Musikparken. Ta gärna med vad du själv önskar sitta på.

Gällande tillgänglighet: Rekommenderad adress för färdtjänst är Södergatan 1 (fram till Konsul Perssons Villa)

Den fysiska framkomligheten i Musikparken kan vara begränsad, beroende på funktionsförmåga. Det finns tillgängliga gångvägar (av hårt packat grus) från intilliggande Södergatan och inne i Musikparken (samt fram till scenområdet). Dessa skapar naturliga ledstråk och en tydlig orientering i parken. Det finns dock en viss lutning på vissa sträckor. Övrig yta i parken är gräsmatta.

Som besökare kan man välja att sitta på gräsytorna framför scenen alternativt på gångvägen som sträcker sig precis framför scenen och en bit ifrån, snett framför. Det finns inga bänkar eller stolar i Musikparken, så var och en får själv ta med vad man önskar sitta på. Scenen är visuellt tydlig i hela parken. För översiktskarta, bilder m.m, se Helsingborg Stads officiella info för Musikparken.

Gå gärna, eller ta cykeln/bussen hit! Musikparken ligger ett par minuters promenad från Helsingborg C, där både tåg och många fjärrbussar stannar. Närmaste busshållplats vid Musikparken är “Helsingborg Biblioteket”. Parkeringsplatser finns bl a runt Stadsbiblioteket, vid Kvarteret Bastationen eller längs Bergaliden.

OM SOMMARPAVILJONGEN

Syftet med Sommarpaviljongen är att göra kulturen lättillgänglig för invånare och besökare i Helsingborg, att skapa möten och att etablera en självklar sommarscen i staden, för såväl lokala som tillresta kulturutövare. Målsättningen är att erbjuda ett brett program av scenkonst med fokus på musik. Något för olika åldrar och smaker.

Initiativtagare och arrangör av Sommarpaviljongen är Studiefrämjandet Skåne-Blekinge, och genomförs med stöd av kulturnämnden i Helsingborgs Stad.

Scroll to Top