Carry a Stone: En hyllning till Peps

Vi spelar för livet! Carry a Stone hyllar Peps Persson på hans treåriga dödsdag och blandar in egna bitar.

Den 27 juni 2021 gick musikikonen Peps Persson ur tiden. Peps har tillsammans med sitt blodsband spelat in otaliga klassiker med ett otroligt spektra av musikstilar. Peps var en av personerna eller DEN personen som tog reggaen till Sverige. Peps betydde så mycket för den svenska musikscenen, Sverige, Skåne och inte minst för Hässleholmsbandet Carry a Stone. Carry a Stone var under vintern 2021 och vår/sommar 2022 högaktuella med föreställningen ”En hyllning till Peps Persson” som mottogs med stående ovationer av fullsatta salonger och där man under sina fullsatta hyllningskonserter i Hässleholm skänkte överskottet från konserterna på över 70.000 kr till välgörande ändamål. Till oss kommer Carry a Stone för att hylla Peps Persson på sin dödsdag den 27 juni. Carry a Stone kommer bjuda på en svängig konsert med sina tolkningar av Peps Perssons musik och man kommer även bjuda på ett urval av sina egna låtar.

Carry a Stone bildades år 2014 och firar i år 10 år som band. Runt om i Sverige sjunger folk allsång och dansar loss till deras medryckande baktaktsgung och pricksäkra melodier! Tack vare komponenter som blåssektion, trummor, percussion, piano, gitarrer, bas och sång på bred skånska, skapas ett helt unikt sound med rötter i ska, rock, funk och reggae. Med låtar som ”Mer”, ”Varann”, ”Lev livet”, ”Vingarna”, ”Länsman Larsson” och ”Hästfolket” har det mätts upp till över 150.000 streams på Spotify.

Detta ånglok till fenomen, bestående av 10 kompisar firar som sagt 10 år som band och detta kommer man att fira med en stor jubileumskonsert på hemmaplan i Hässleholm den 14 september.

Försök stå still om du kan?!

Lyssna på Carry a Stone här
Biljetter till Carry a Stones 10-årskalas i Hässleholm

Sommarpaviljongen torsdag 27 juni, kl 18:00. Fri entré!

NÄR, VAR & HUR?

Kom till Sommarpaviljongen för en mysig stund med familjen, umgänge med goda gamla vänner, AW-picknick med kollegorna eller i ditt eget eminenta sällskap.

Åtta torsdagar i rad, från 27 juni till 15 augusti 2024. Kvällens program börjar kl 18.00. Alltid fri entré!

Vid utomhusscenen Birger Sjöbergs Musikpaviljong i Musikparken (i krysset mellan Konsul Perssons Villa, Södergatan och Gamla Kyrkogården), ca 600 m från Helsingborg C. Adress: Birger Sjöbergs Plats.

Gå gärna, eller ta cykeln/bussen hit! Musikparken ligger ett par minuters promenad från Helsingborg C, där både tåg och många fjärrbussar stannar. Närmaste busshållplats vid Musikparken är “Helsingborg Biblioteket”. Parkeringsplatser finns bl a runt Stadsbiblioteket, vid Kvarteret Bastationen eller längs Bergaliden.

Information om tillgänglighet: Rekommenderad adress för färdtjänst är Södergatan 1 (fram till Konsul Perssons Villa)

Den fysiska framkomligheten i Musikparken kan vara begränsad, beroende på funktionsförmåga. Det finns tillgängliga gångvägar (av hårt packat grus) från intilliggande Södergatan och inne i Musikparken (samt fram till scenområdet). Dessa skapar naturliga ledstråk och en tydlig orientering i parken. Det finns dock en viss lutning på vissa sträckor. Övrig yta i parken är gräsmatta.

Det finns begränsat med bänkar i Musikparken. Vi vill bidra till en bättre värld och samtidigt underlätta för de som har svårt att bära egna stolar. Därför kommer det finnas möjlighet att hyra en stol för hela säsongen. Det gör man genom att vara på plats på premiärkvällen den 27 juni och skänka 100 kronor till välgörande ändamål. QR-koder till swishkonton kommer finnas på plats i parken. Men – ni som har möjlighet får gärna ta med egen filt eller stol. Det finns en utomhustoalett på plats.

Som besökare kan man välja att sitta på gräsytorna framför scenen alternativt på gångvägen som sträcker sig precis framför scenen och en bit ifrån, snett framför. Scenen är visuellt tydlig i hela parken. För översiktskarta, bilder m.m, se Helsingborg Stads officiella info för Musikparken.

OM SOMMARPAVILJONGEN

Syftet med Sommarpaviljongen är att göra kulturen lättillgänglig för såväl invånare som besökare i Helsingborg samt att vara en självklar mötesplats och sommarscen i staden. Målsättningen är att erbjuda ett brett program med livemusik i fokus. 

Studiefrämjandet vill främja mötet mellan artist, arrangör och publik. Sommarpaviljongen erbjuder ett brett program med många genrer, och alla åldrar är välkomna. Vi vill bidra till nyfikenhet och att unga på sikt ska vilja arrangera konserter. I år kommer en grupp ungdomar få chansen att lära sig hur det går till när man jobbar på konsert. Vi är fantastiskt stolta över att kunna erbjuda unga musikintresserade en inledande utbildning i att jobba på konsert för att sedan få ha årets roligaste sommarjobb – att jobba på Sommarpaviljongen.

Initiativtagare och arrangör av Sommarpaviljongen är Studiefrämjandet Skåne-Blekinge, och genomförs med stöd av kulturnämnden i Helsingborgs Stad. Officiell partner är Hotell Stadsparken.

Följ oss gärna på instagram: @sommarpaviljongen.hbg.

Rulla till toppen